Energie in Balans

Vitaliteit van leven

Jonge pimpelmees

Geschreven door Hilde Brombacher op 16 juli 2021

Op een avond kom ik thuis van een lange dag nascholing en zit op het tuinbankje nog wat te genieten van de laatste zonnestralen als de buurvrouw naar mij toe komt met een wit plastic bakje. Hierin zit een jonge pimpelmees. Hij is bij haar ‘s middags tegen de ruit gevlogen. Ze heeft hem met wat stro, water en voer van haar kippen in een bakje gezet en sinds die tijd zit hij bij haar binnen. Maar dit laatste in geen langdurige oplossing. De buren hebben namelijk ook een kat…
Ze vraagt of het vogeltje misschien bij mij in de schuur mag overnachten. Ik neem hem met zijn tijdelijke onderkomen aan en zet dit op het tuintafeltje. Het kippenvoer ligt onaangeroerd in een hoekje en ook drinken lijkt niet zijn belangstelling te hebben gehad. Hij zit ineengedoken en kijkt gelaten de wereld in.

Traumamiddel
Dan bedenk ik dat hij misschien een homeopathisch middel nodig heeft om te kunnen herstellen van dit trauma. Een kwartier nadat hij hiervan heeft genipt, gaat hij wat meer rechtop zitten maar aanstalten maken om wat te drinken of te eten doet hij nog altijd niet. Ik besluit hem eens van dichtbij te inspecteren. Misschien kan ik zien wat hem hierin beperkt. De afstand tussen het bakje en mijn ogen is hooguit 20 cm. Normaal gesproken komen mensen nooit zo dichtbij vogels in de vrije natuur. Geschrokken fladdert mijn gevederde patiënt naar het dak van de buren en even later vliegt hij naar bomen achter onze huizen. Alles lijkt dus weer in orde, in ieder geval zijn vlucht- en vechtreactie. Wat eten en drinken betreft, heb ik er alle vertrouwen in dat dit weer helemaal goed komt.

Zo’n oppepper als hierboven beschreven werkt niet alleen bij dieren maar ook bij mensen wanneer wij een trauma als vallen of stoten meemaken.
Wil je weten welk homeopathisch middel ik gegeven heb of hoe homeopathie kan helpen bij de behandeling van dieren? Stuur mij een berichtje via e-mail of Whatsapp.

Hilde Brombacher 06-45 28 14 31 E-mail: info@e-i-b.nl

Disclaimer: Energie in Balans doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van de site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet wetenschappelijk is geëvalueerd. Geen van de gegevens dient te worden opgevat als medisch advies.