Energie in Balans

Vitaliteit van leven

Klachten

Welke klachten heb je ?

Veel klachten zijn mogelijk te behandelen met klassieke homeopathie. Hieronder een overzicht met voorbeelden van klachten. Bedoeld om je een idee te geven met welke klachten je wellicht terecht kunt. Staat je klacht er niet bij? Of twijfel je of homeopathie kan helpen?
Neem dan gerust contact met me op. Ik denk graag met je mee.

Acute klachten
Griep, koorts
Ontstekingen
Verstuikingen
Allergie

Chronische klachten
Hoofdpijn / migraine
Ontsteking
Reuma
Ziekte van Lyme
RSI
Menstruatieklachten
Overgangsproblemen

Psychische problemen
Trauma
Depressie
Burn-out
Rusteloosheid
Angst
Verdriet
Boosheid
Verlegenheid

Vage klachten
Maagklachten
Buikpijn
Duizeligheid

Acute Situaties

Acute klachten en ongemakken lenen zich uitstekend voor behandeling met klassieke homeopathie. Denk aan griep, verkoudheid, koorts, ontstekingen, kinderziektes, pijn na een operatie, een ongeluk(je) op het sportveld. Over het algemeen nemen de ergste klachten snel af. Zeker bij vitale volwassenen en gezonde kinderen. Zo is antibiotica bijvoorbeeld lang niet altijd nodig. Een paar voorbeelden.

Een kindje met oorontsteking huilt van de pijn. Na het vinden van het juiste middel is de pijn binnen een kwartier verdwenen. Hoewel het oor van binnen nog rood ziet, is de genezing op gang gekomen. Ook de hoge koorts daalt na een uur en het kind is de volgende dag weer beter.

Een vrouw belt in verband met een fikse blaasontsteking. Pijn bij het plassen, bloed in de urine, een lichte verhoging. In de praktijk wordt een passend middel toegediend. Al tijdens het consult nemen de klachten af en de vrouw is na een paar dagen hersteld.

Op de snelweg komt een man in een kettingbotsing terecht. Hevig geschrokken stapt hij uit. Trillend, bleek en misselijk van angst. Hij krijgt een kalmerend homeopathisch middel aangeboden. Na een paar minuten is zijn hartslag gedaald, heeft hij weer kleur op zijn wangen en voelt hij zich een stuk rustiger.

Sneller herstel
Behandeling met homeopathie zorgt voor sneller herstel en voorkomt complicaties of chronische klachten. Indien nodig verwijs ik door naar de huisarts.

Privacy

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik een dossier aanleg. Je dossier bevat aantekeningen over je gezondheidstoestand en gegevens over de uitvoerende onderzoeken en behandelingen.

Ik doe mijn best je privacy te waarborgen door:
- zorgvuldig omgaan met je persoonlijke en medische gegevens;
- er voor zorgen dat onbevoegden geen toegang hebben tot je gegevens.

Ik als enige toegang tot de gegevens in je dossier en een geheimhoudingsplicht heb (beroepsgeheim).

De gegevens uit je dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden:
- voor het gebruik voor waarneming tijdens mijn afwezigheid;
- voor gebruik tijdens intercollegiale toetsing;
- voor de financiële administratie, zodat een factuur opgesteld kan worden.

Als vanwege een andere reden gebruik moet worden gemaakt van je gegevens, wordt dat eerst aan je gemeld en vraag ik daarvoor expliciet toestemming.

Je gegevens blijven twintig jaar bewaard. Bij kinderen gaat deze termijn in vanaf achttien jaar.

Op de zorgnota staan de gegevens die door de zorgverzekeraar gevraagd worden, zodat je deze nota kunt declareren.
Het betreft hier:
- je naam, adres en woonplaats;
- je geboortedatum;
- de datum van de behandeling;
- een korte omschrijving van de behandeling, zoals “homeopathisch consult”;
- de kosten van het consult

Hilde Brombacher 06-45 28 14 31 E-mail: info@e-i-b.nl

Disclaimer: Energie in Balans doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van de site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet wetenschappelijk is geëvalueerd. Geen van de gegevens dient te worden opgevat als medisch advies.