Energie in Balans

Vitaliteit van leven

Voeding

Voeding

Iedereen heeft weleens te maken met een lichamelijk of geestelijk ongemak. Heb je last van kwaaltjes? Zit je niet lekker in je vel? Voeding heeft een grote invloed op je energie en welzijn. Een kleine aanpassing kan al wonderen doen. Hieronder een paar voorbeelden:

Een meisje (4) heeft eczeem aan de binnenkant van de ellebogen en knieholtes. Het jeukt verschrikkelijk en ze krabt het steeds open. Wellicht verdraagt haar lichaam geen koemelk. Haar moeder gaat alle melkproducten vervangen. Bijvoorbeeld thee in plaats van melk en een sojatoetje na het avondeten (minimaal twee weken).

Een vrouw (21) heeft bijna na iedere maaltijd een opgeblazen gevoel in haar buik. Ze eet nogal glutenrijk: veel aardappelen, pasta, brood en koekjes. Dat kan belastend zijn voor de darmen. In plaats van haar favoriete eten kiest ze zoveel mogelijk voor glutenvrije alternatieven. Vaker een eitje en af en toe quinoa (minimaal vier weken).

Een man (78) is bijna altijd moe als hij ’s ochtends opstaat, ondanks een goede nachtrust. Overdag drinkt hij te weinig waardoor afvalstoffen onvoldoende worden afgevoerd. Een volwassene heeft minimaal anderhalve liter vocht per dag nodig. Hij start de dag met twee glazen warm water met wat citroensap. Dat reinigt het lichaam. Een goed begin is het halve werk.

Bewust eten is een kwestie van uitproberen en volhouden. Wat bij de een goed werkt, heeft bij een ander geen effect. Hilde van Energie in Balans maakt je wegwijs in de wereld van gezonde voeding en voedingssupplementen. Ze staat bekend om haar heldere uitleg, brede kennis en laagdrempelige begeleiding.

Hilde Brombacher 06-45 28 14 31 E-mail: info@e-i-b.nl

Disclaimer: Energie in Balans doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van de site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet wetenschappelijk is geëvalueerd. Geen van de gegevens dient te worden opgevat als medisch advies.